PBZ ZG INDOORS: Ždrijeb nije naklonjen domaćim igračima

PBZ ZG INDOORS: Ždrijeb nije naklonjen domaćim igračima

Točno u podne dva dana prije početka turnira održan je ždrijeb PBZ Zagreb Indoorsa, koji se ove godine održava deveti puta.

Uz vodeća domaća imena Ivana Dodiga, Marina Čilića i Ivu Karlovića, na turniru će igrati još  trojica domaćih predstavnika s pozivnicama, Ante Pavić, Borna Ćorić i Mate Delić..

Kao četvrti nositelj, Ivan Dodig je slobodan na startu turnira, dok će se branitelj naslova Marin Čilić i Mate Delić u međusobnom susretu boriti za svoje mjesto među posljednjih 16. Već u  prvom kolu dogodit će se jedan hrvatski dvoboj, a postoji mogućnost da u osmini finala bude još jedan. Dodig će među posljednjih 16 dočekati boljeg iz ogleda Ive Karlovića i Nijemca Daniela Brandsa.

Izvlačenje parova prošlo je u dobrom raspoloženju, mada ždrijeb nije naklonjen našim tenisačima.

-Malo smo se šalili na izvlačenju, ali nije nam baš bilo potpuno do šale. Osobno sam htio da situacija bude takva da naši baš nisu zajedno, ali s izuzetkom Čilića i Delića, barem smo izbjegli prvo kolo, što smo pogotovo željeli. Imali smo dosta otkaza, ali imamo dosta dobrih igrača. Sve u svemu, zadovoljan sam.- rekao je  Horvat.

-Ždrijeb kao ždrijeb. Ako igraš dobro, ne gleda se puno koga si izvukao, a ako ne igraš dobro, svejedno ti je s kim igraš jer ionako ne možeš pobijediti. Ako želiš do kraja, treba dobiti pet mečeva.

Što se tiče Borne, to je super. Jedino je malo ‘čupavo’ s ovim dijelom ždrijeba u kojem su ‘Karlo’, Brands i ‘Dodo’, tu će biti svega i svačega. Turnir je jak, ne može biti lako u prvom kolu. Meni je drago da je tako, bit će bolje i za turnir i za igrače.- rekao je Goran Ivanišević

Leave a Reply