Melzer otkazao, Čilić među nositeljima

Melzer otkazao, Čilić među nositeljima

Iako je imao silnu želju upravo u Zagrebu odigrati svoj prvi meč u 2014. godini, prošlogodišnji finalist PBZ Zagreb Indoorsa Austrijanac Jürgen Melzer nije se uspio oporaviti od ozljede ramena, zbog koje nije igrao još od šangajskog Masters 1000 turnira, koji je održan početkom listopada 2013.

Melzer je svoju privrženost zagrebačkom turniru najzornije pokazao 2012. godine, kad ga u dolasku nije spriječila ni činjenica da je kao 41. tenisač svijeta, zbog zakašnjenja kod prijave, morao igrati kvalifikacije. Osim finala 2013. godine, Melzer je u četiri nastupa u Domu sportova jednom bio polufinalist (2010.), a 2012. njegov put iz kvalifikacija zaustavljen je u četvrtfinalu.

Melzerov otkaz promovirao je Marina Čilića u skupinu tenisača koji će biti nositelji na ovogodišnjem turniru, tako da je time izbjegnuta mogućnost međusobnog dvoboj s Ivanom Dodigom već u 1. kolu.

Umjesto Melzera, izravno je u glavni ždrijeb ušao Slovenac Blaž Kavčič, koji je prošle godine u Zagrebu stigao do svojeg četvrtog četvrtfinala na ATP turnirima, u kojem ga je svladao kasniji pobjednik turnira, naš Marin Čilić.

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply