Darinko Kosor preko skypea razgovarao s umirovljenicima

Darinko Kosor preko skypea razgovarao s umirovljenicima

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba, Darinko Kosor, razgovarao je preko računala putem Skypea iz svog kabineta na Gornjem gradu sa skupinom umirovljenika koji su se nalazili u prostorima Otvorene računalne radionice na novozagrebačkom Rotoru.

Umirovljenici u Otvorenoj računalnoj radionici „Svi smo protiv“ polaze napredni tečaj osnova informatike i služenja internetom.  Trideset i dvoje umirovljenika preko velikog platna i računala razgovaralo je sa Predsjednikom Skupštine i  odmah su mu izložili i probleme s kojima se susreću. Tako je jedna od polaznica zamolila Darinka Kosora da urgira kod zagrebačkih cesta kako bi očistili prilaze od sniijega parkingu na Rotoru, gdje se nalazi Otvorena računalna radionica. Predsjednik Kosor je obećao da će razgovarati s direktorom podružnice Zagrebačkih cesta te će odmah sutra biti očišćeni prilazi i parking od snijega.

Zahvaljujući projektu „Internet i treća dob“ računalo i Internet više nije nepoznanica za zagrebačke umirovljenika. U okviru projekta „Internet i treća dob“ tečaj je do sada završilo preko 1600 umirovljenika grada Zagreba.

U Otvorenoj računalnoj radionici „Svi smo protiv“ na Remetinečkoj cesti i dalje pozivaju umirovljenike da im se jave i otvore nove prozore u svijet druženja.

Tekst/Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply