Od malih nogu uči se ekologiji

Od malih nogu uči se ekologiji

…rekao je gradonačelnik Milan Bandić u obilasku  vrtića En ten tini i osnovne škole Jelkovec u kojima je pokrenuta akcija za razvrstavanje otpada, pokretači akcije su ZG Holding podružnica Čistoće i grad Zagreb.

-Mi smo još i prošle godine zahvaljujući našim napornim radom postali Eko vrtić i dobili  Zelenu zastavu, i od najmanjih uzrasta učimo kako se treba ponašati prema otpadu, kako se smeće treba odvajati i kako se ponašati prema otpadu. Na takav način stječu nove navike, drugačije gledaju na život, a kako oni uče uz njih učimo i mi kako se odgovorno moramo ponašati prema prirodi i kako i moramo odvajati otpad.- rekla je ravnateljica dječjeg vrtića En ten tini Mirjana Čuljak.

Djeca dječjeg vrtića demonstrirala su gradonačelniku Milanu Bandiću i njegovim suradnicima kako se ispravno treba odvajati otpad.

Gradonačelnik Milan Bandić posjetio je i osnovnu školu Jelkovec koja je isto uključena u akciju razvrstavanje otpada.

-Ovaj projekt obuhvaća oko 463 ustanove, svaka ustanova dobit će tri različite posude što je oko dvije tisuće posuda. Projekt  košta oko 1,5 milijuna kuna s tim da bi se 30% potrošenog novca vratilo kroz reciklažu. Ovo je samo početak pilot projekta u kojem će biti od početka trećeg mjeseca uključene četiri gradske četvrti, a od 1. srpnja trebalo bi se primjenjivati na cijelom području grada.- rekao je direktor podružnice Čistoća Miljenko Benko

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply