FOTO: Novogodišnje primanje za novinare gradonačelnika Bandića

FOTO: Novogodišnje primanje za novinare gradonačelnika Bandića

U palači Dverci gradonačelnik Milan Bandić organizirao je novogodišnje primanje za novinare. U svom obraćanju gradonačelnik Bandić zaželio je novinarima puno uspjeha u zahtjevnom i odgovornom poslu  i sve najbolje u Novoj godini.

– Također vam zahvaljujem na prošlogodišnjoj suradnji, jer ste iz dana u dan, analitički i objektivno, istinabog pokatkad senzacionalistički i neargumentirano, ali uvijek informativno i promptno izvještavali javnost o radu Gradske uprave i Gradonačelnika posebno,- rekao je gradonačelnik Bandić.

Gradonačelnik se osvrnuo i na događaje u Državi i Gradu koje su se dogodile u 2013. godini koje su novinari zabilježili u izvještajima i reportažama te će zauvijek ostati zabilježeni kao „kronika Metropole 2013.“

– Vaša britka novinarska pera, analize i komentari, posebno istraživačko novinarstvo, dali su ogroman doprinos ne samo demokratizaciji našega društva nego i većoj razini kulture dijaloga, javnog komuniciranja i međusobnog uvažavanja.- kazao je Bandić te naglasio kako priznaje ogromne zasluge novinarima na razotkrivanju devijatnih pojava i procesa te eklatantnih sukoba interesa.

Na kraju svog govora gradonačelnik Bandić je rekao kako su njegova vrata i vrata svih gradskih ureda uvijek otvorena te se nada kako će se suradnja s medijima i ove godine razvijati uspješno, u duhu međusobnog povjerenja i na zadovoljstvo građana Zagreba.

Predsjednik Hrvatskog novinarskog društva, Zdenko Duka  zaželio je svima što zdraviju, uspješniju i sretniju novu godinu.

– Vama je gospodine gradonačelniče, i vašim suradnicima prošla godina bila vrlo uspješna jer ste dobili izbore pa vam želim u ime Hrvatskog novinarskog društva da vam ova godina ne bude makar ništa lošija od prethodne.- rekao je Duka na početku svog govora.

Zdenko Duka  je zaželio i kolegicama i kolegama puno zdravije i normalnije uvjete rada u ovoj godini i da nemaju stresova u vezi toga da li će ikada novinari dobiti plaću za svoja djela, a gradonačelniku je između ostalog poručio.

– Problema između novinara i svake vlasti, pa i gradske vlasti, i ove zagrebačke, uvijek će biti i dobro je da će ih biti jer – kad problema ne bi bilo to bi značilo ili da je nikako novinarstvo ili pak da je nikakva vlast, a jedno i drugo bilo bi porazno. Zato se razmirica pa i konflikata ne treba bojati, sve ono što traži dodatno objašnjenje je dobro došlo, svako novinarsko pitanje zaslužuje i vaš odgovor,- rekao je Duka.

Također je poručio i medijima i kolegama novinarima kako moraju znati da se svaka vlast mora poštivati, jer se toleranciji međusobno učimo iz godine u godinu.

– Gospodine gradonačelniče, vama i vašim suradnicima koji upravljate našim velegradom želimo puno mudrosti, visoku stručnost i posvemašnju posvećenost javnom interesu. Zbog javnog interesa smo vas birali i nemojte to nikad zaboraviti.- kazao je na kraju svog govora Zdenko Duka.

Poslije službenog dijela nastavilo se neformalno druženje po dvoranama palače Dverci, a gradonačelnik je malo ranije otišao jer je morao ići na drugo događanje. Na pitanje novinara zašto ide tako rano, gradonačelnik je rekao da ima drugu obavezu na koju već kasni, ali u svom prepoznatljivom stilu rekao je okupljenim novinarima:

– Churchill je bio velik hedonista, uživao je u dobroj hrani, vinu, volio se družiti i tako na jednom od silnih druženja protokol mu je namijenio mjesto na čelu stola, ali na čelu stola je mimo protokola sjela neka nepoznata osoba. Protokol se uskomešao, a Churchill je rekao: „Nemojte se uzbuđivati, pustite čovjeka da sjedi, a tamo gdje ja sjednem tamo je čelo stola!“

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply