KHL: KHL Medveščak – Atlant 4:2

KHL: KHL Medveščak – Atlant 4:2

Medveščak pobjedom protiv Atlanta došao na 6. mjesto Zapada.

U prvoj utakmici drugog dijela Pan Arena Ice Fevera, Medveščak je s 4:2 slavio protiv Atlanta iz Mitišćija. Simbolično prvo bacanje paka napravio je Pavel Car, najmlađi kapetan koji je oplovio Atlantik.
“Važno nam je bilo zabiti prvi gol. Dobro smo znali odgovoriti kada je Atlant dvaput smanjio na gol razlike, linija Murleya, Thomasa i Cheechooa je dobro reagirala i pogotkom odgovorila kad su smanjili vodstvo. Znali smo da su disciplinirani i dobri u obrani, stoga smo im se morali prilagoditi”, rekao je trener Medveščaka Mark French.
Medvjedi su utakmicu započeli odlučni da postignu prvi pogodak. Nije prošla niti jedna minuta, a Galimov je na golu Atlanta bio testiran s nekoliko vrlo dobrih udaraca. Nakon dvije minute Glumac je zatresao mrežu za 1:0. Ryan je osvojio pak u buliju i dodao ga pred gol do Glumaca koji ovakvu priliku nije propustio. Prvi igrač na klupi za kažnjene bio je Linglet, ali penalty kill Medvjeda bio je na visini zadatka. Odmah po povratku domaćeg #7, isključen je gostujući #7, Velikov, ali Medveščak nije iskoristio nijednu od nekoliko odličnih prilika koje su stvorili pred gostujućim golom.
“Moramo nastaviti igrati na ovaj način, jako nam je bitno pobijediti u posljednjim domaćim utakmicama, nadam se da ćemo prije pauze upisati što više pobjeda. Svejedno nam je koga dobijemo u doigravanju, to je ipak doigravanje, morat ćemo igrati svoju igru bez obzira tko će biti s druge strane leda”, rekao je strijelac prvog pogotka večeri, Glumac.
Atlant je bio taj koji je bolje ušao u drugu trećinu, i već u 23. minuti rezultat je bio 1:1. Izjednačeni rezultat nije dugo stajao na semaforu, samo 2 minute kasnije Ellison je na dodavanje Lingleta vratio Medveščak u vodstvo. Liniji Linglet-Vesce-Ellison nije puno trebalo da pokaže koliko je raspoložena, u 28. minuti Ellison je postigao svoj drugi pogodak večeri nakon asistencije Lingleta i Vescea.
“Poznata mi je ta linija (smijeh). Dobar je osjećaj igrati s njima, lako se sporazumijevamo i igramo sličnim stilom. Prvi put smo ponovo nakon dosta vremena igrali zajedno u liniji u Astani i tamo je već bilo jako dobro”, prokomentirao je Ellison ponovno sjedinjenje s Vesceom i Lingletom u napadu osvrnuvši se usput na pobjedu:
“Trebali smo ta tri boda i osvojili smo ih. Dobro smo igrali, zabili smo rano, a i kada su nam se približili, ponovo smo zabili. Sada nam je svaka utakmica važna jer želimo osvojiti što više bodova i pokušati se uzdići što više na tablici. Nadam se da će i preostale dvije utakmice u Areni završiti kao i ova protiv Atlanta, s našom pobjedom.”
U 44. minuti, nakon što su preko minutu držali pak u trećini Medvjeda, igrači Atlanta uspjeli su smanjiti rezultat na 3:2 golom Artjuhina. Domaći igrači brzo su primirili svoje navijače i navijačice te ponovno otišli na dva pogotka prednosti. Precizan udarac u golmanov suprotni kut uputio je Thomas. Nakon toga Medvjedi su imali čak minutu i 50 sekundi dva igrača više, ali Galimov je zaključao svoja vrata. Zaredala su se isključenja pa su gosti u jednom periodu imali i priliku 4-na-3, ali rezultat se nije mijenjao do kraja utakmice. Unatoč tome, rezutat se nije mijenjao do kraja utakmice tako da su Medvjedi mogli početi s velikim slavljem nakon upisana nova tri boda.
Foto: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Leave a Reply