Teatar Rugantino ima novi hit predstavu ThisCasting

Teatar Rugantino ima novi hit predstavu ThisCasting

U tijeku su pripreme nove predstave Teatra Rugantino, autorske predstave  This Casting u režiji Mirana Kurspahića, čija će se premijera održati 1. veljače 2014. godine u 20 sati u KKD Vatroslav Lisinski.

U predstavi inspiriranoj dramskim komadom Creeps Lutza Hubnera, koja  kroz likove triju nezaposlenih glumica različitih životnih puteva otvara prostor za preispitivanje zdravlja jednog društva, glume Mirela Videk, Iskra Jirsak, Mia Biondić te Ivan Bošnjak. Tekst potpisuje ansambl predstave, glazbu je skladao Nikša Marinović, a video oblikovao Vanja Vascarec. Producentica predstave je Gordana Gadžić.

Priče triju glumica, posve različite u početku, u jednom se trenu presijecaju u zajedničkoj točci –na audiciji, u potrazi za angažmanom. Njih tri dijele istu profesiju i istu sudbinu – nezaposlene su, nešto s čime se uistinu mnogi mogu poistovjetiti. I unatoč fasadi koju svaka od njih u početku nosi, ubrzo se naziru pukotine iza kojih izbija očaj koji ih gura u nemilosrdnu borbu za egzistenciju.

Redatelj Miran Kurspahić o projektu, u čijem je fokusu medijska manipulacija, ističe: “Živimo u vremenu kad je gotovo svaki segment našeg djelovanja temeljito estradiziran. Lavina reality projekata, retardiranih kvizova, Big Brothera, Farmi, Story supernova ultra điha-điha multitalent show-ova, hrvatska traži zvijezdu, hrvatska traži sebe, hrvatska traži smisao postojanja emisija koje u svojoj bazi imaju selektivni ili eliminacijski koncept, odavno je već preplavila Lijepu našu i ostavila trajne posljedice. Ostavila je pogubnu ideju instant slave, ideju koja je posve neprimjetno, ali istovremeno perfidno izmijenila sustav vrijednosti i razvila kult površnosti. Pristajemo li svjesno na manipulaciju?”

Ulaznice za premijeru mogu se kupiti na blagajni KD Lisinski, ili online putem portala ulaznice.hr.  Reprizna izvedba zakazana je za 22. veljače u 20 sati, a ulaznice možete potražiti također u Lisinskom.

Leave a Reply