EUROCUP: Cedevita u Domu sportova dočekuje Bešiktaš

EUROCUP: Cedevita u Domu sportova dočekuje Bešiktaš

U trećem kolu Last 32 faze Euroupa (P skupina) Cedevita će u srijedu u 18:15h u Domu sportova igrati protiv Bešiktaša. Ulaznice će se prodavati po samo 20,00kn, a utakmica će uživo biti prenošena i na HTV2.

Bešiktaš je trenutno vodeći u grupi kao jedina momčad s dvije pobjede. U gostima su u prvom kolu svladali Lietuvos Rytas, a u drugom su kod kuće nadigrali CAI Zaragozu.

“Oni u dvije utakmice imaju dvije pobjede i sigurno da su u boljoj poziciji nego mi i svi drugi. Još su svega četiri utakmice i ako se hoće ići dalje mora se dobivati. Specijalno doma. Nakon, pod navodnicima rečeno, prosute utakmice protiv Rytasa nemamo pravo na grešku i dva boda su nam neophodna ukoliko hoćemo u sljedeći krug”, istaknuo je trener Cedevite Jasmin Repeša.

Iako zna koliko je ova utakmica bitna, Repeša svojim igračima ipak ne želi nametati preveliki pritisak: “Ne mora se pobijediti ništa. Mora se umrijet. Da se razumijemo, Cedevita nije pravljena ni da prođe prvi krug, a prošla je. Nije pravljena ni da osvoji Eurokup, no mi ćemo ići iz utakmice u utakmicu i svaku ćemo igrati da pobijedimo. Najbitnija je stvar da mladi igrači dobiju što više utakmica na najvišem nivou. Prema tome, igranje protiv dojučerašnjeg euroligaša i igranje protiv jakih ekipa sigurno je strašno bitno, ako hoćemo rasti pojedinačno i kao klub.”

Repeša je ujedno dao svoje viđenje turske momčadi: “Oni su sjajna momčad, sjajno posložena na svim pozicijama. Izuzetno su iskusni s odličnim šuterima i čeka nas težak posao. Imaju dugu klupu i vanjske igrače koji su svi izuzetno jaki na lopti. Svi mogu sudjelovati u kreaciji.”

A opasni su i na šutu.

“Sva trojica Amerikanaca u vanjskoj liniji su s odličnim šuterskim rangom, izuzev Perkinsa. Mada, i on može pogoditi, no svi drugi su sjajni šuteri. Tu objektivno prijeti najveća opasnost”, dodao je strateg Zagrepčana.

Repeša zna da i na kontre treba obratiti pozornost: “Ekipa su koja dobro trči. U svakom segmentu puno igrača može na terenu povući loptu, dobro prevesti lopti, dobro prepoznati stanje na otvorenom terenu i što treba napraviti. Sigurno su ekipa koja može dati puno poena.”

Centar Miro Bilan nada se dobroj podršci s tribina jer je svjestan da Cedevita ne smije opet izgubiti kod kuće: “U slučaju poraza mi se nalazimo u teškoj situaciji jer bi izgubili dvije domaće utakmice. Ovo je veliki izazov za nas i veselimo se toj utakmici. Mislim da ćemo odigrati dobro. Moramo biti agresivni, igrati timski i onda možemo igrati sa svakim. Već vidim da je u zadnjim utakmicama bilo više gledatelja i nadam se da će ih biti i više. Mogu ih pozvati da dođu i pogledaju. Sigurno će biti dobra utakmica i nadam se da ćemo na kraju moći počastiti publiku.”

Luka Babić je uoči dolaska turske ekipe optimističan: “Protiv Rytasa je nedostajalo malo sreće i iskustva, ali vjerujem da ćemo dobiti Bešiktaš i da imamo snage za to. Bit će to jedna jako lijepa utakmica, koja je za nas veoma važna jer želimo proći dalje u osminu finala, što bi bilo vrlo dobro za našu mladu momčad. Vjerujem da to možemo i da ćemo odigrati kako znamo. Muški, agresivno i bolje nego protiv Rytasa.”

Tekst: KK Cedevita

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply