JankoTipsarevića otkazao nastup na PBZ Zagreb Indoorsu

JankoTipsarevića otkazao nastup na PBZ Zagreb Indoorsu

Drugi najbolji srpski tenisač, 52. na ATP ljestvici, Janko Tipsarević, prisiljen je zbog ozljede otkazati nastup na 9. PBZ Zagreb Indoorsu.

Vijest nije neočekivana, s obzirom na to da je zbog problema s desnom petom, Tipsarević prošle sezone morao otkazati nastup na finalu Davis Cupa, a na početku ove propustio prvi Grand Slam turnir sezone, Australian Open.

Umjesto Tipsarevića u glavni turnir ušao je 24-godišnji Amerikanac Donald Young, 91. na ATP ljestvici. Young je 2005. sa 16 godina postao najmlađi juniorski broj 1 u povijesti, kada je na kraju sezone za nekoliko bodova bio bolji od Marina Čilića. U svojoj juniorskoj kolekciji ima pobjedničke trofeje s Australian Opena i Wimbledona. U seniorskoj konkurenciji još nije ostvario rezultate na toj razini. Iza sebe ima jedan finale na ATP turnirima (Bangkok 2011.), a prije nešto manje od dvije godine stigao je do 38. mjesta na ATP ljestvici. Young se jučerašnjom pobjedom nad Talijanom Andreasom Seppijem u pet setova probio do 3. kola Australian Opena, što mu je najbolji seniorski rezultat u Melbourneu. U 3. kolu će igrati protiv Japanca Keija Nishikorija.

Za ponovni nastup u Domu sportova interes je iskazao i pobjednik PBZ Zagreb Indoorsa 2007. godine, Cipranin Marcos Baghdatis kojeg trenira hrvatski Davis Cup izbornik Željko Krajan. Kako se Baghdatis nije na vrijeme prijavio za nastup u Zagrebu, zatražio je od direktora turnira Branimira Horvata posljednju preostalu pozivnicu.

-Voljeli bismo ponovno vidjeti Marcosa u Zagrebu, no nažalost pozivnicu za glavni turnir mu ove godine ne možemo dati. Prednost smo dali mladim, darovitim hrvatskim tenisačima, što smo i pokazali dodijelivši pozivnice Borni Ćoriću i Mati Deliću. Konačnu odluku o tome kome ćemo dodijeliti treću pozivnicu donijet ćemo neposredno pred početak turnira- izjavio je direktor PBZ Zagreb Indoorsa.

Leave a Reply