Počinju pregovori sa sindikatima

Počinju  pregovori sa sindikatima

Kako je najavio gradonačelnik Milan Bandić danas je potvrdio da u drugoj polovici siječnja mjeseca započinje pregovore sa sindikatima, oko smanjenja plače zaposlenima u holdingu i javnoj upravi od 5% do 15%.

-U drugoj polovici siječnja mjeseca počinjemo razgovor sa sindikatima, o rezultatima pregovora biti će te na vrijeme obaviješteni. Početna pozicija pregovora će biti smanjenje plača u 2014.  od 5do 15% i smanjenje uposlenih do 5%. Jutros smo produžili kolektivne ugovore do konca veljače, da grad može normalno funkcionirati, jer mislim da će pregovori do tog vremena trajati. Ukoliko se ne govorimo ugovori će se raskinuti koncem veljače, ali ja sam siguran u zrelost sindikalnih lidera, da moramo dijeliti sudbinu javnog sektora i građana grada Zagreba. Remen se mora stegnuti, jer su vremena takva.- rekao je Milan Bandić.

Gradonačelnik Milan Bandić osvrnuo se na Zagrebački sportski savez.

– Zagrebački sportski savez je likvidiran, od danas svih 107 djelatnika ZSS kao tehnološki višak završilo na burzi uz otpremnine, a koliko će u sistematizaciji ljudi raditi 10 ili 20 to ćemo još vidjeti i nakon toga raspisat ćemo natječaj i primiti ljude. Iza toga slijedi direkcija holdinga, pregovori sa sindikatima, moramo biti principijelni, jer ne možemo s jedne strani slati okružnicu za zabranu zapošljavanja, a s druge strane tolerirati neodgovornost u bilo kojoj ustanovi i instituciji.-rekao je Milan Bandić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply