Ljubav na djelu, djeluje s ljubavlju

Ljubav na djelu, djeluje s ljubavlju

Gradonačelnik Milan Bandić zajedno sa svojim suradnicima i Ljiljanom Vuletić predsjednicom udruge Ljubav na djelu otvorio je zagrebački dom za obitelji čija se djeca liječe na hematoonkologiji KDB-a Zagreb

– Ovo je samo mala gesta koju možemo napraviti za ljude kojima je potrebna pomoć, da lakše žive s bolešću svojih najmilijih. Vi svi znate da sam ja u kampanji osnovao svoju zakladu i da sam skupio određenu svotu novaca i određen broj poklona koje ću dati na aukciju i taj novac ću donirati za ovakve dobre projekte. Jer roditeljima koji se nađu u ovakvim teškim situacijama kada su njihova djeca bolesna njima je pomoć najpotrebnija.-rekao je Milan Bandić

Udruga Ljubav na djelu  u suradnji sa gradom Zagrebom osigurala je prostor za boravak roditelja teško oboljele djece od malignih bolesti koje se liječe u zagrebačkim bolnicama. Tri apartmana nalaze se u neposrednoj blizini Klaićeve bolnice, svaki apartman ima zasebni sanitarni čvor i kuhinju.

– Djeca na odjelu onkologije Klinike za dječje bolesti Zagreb ne mogu biti s roditeljima, a to je standard Europske unije. Riječ je o mukotrpnom i dugotrajnom liječenju, u tom razdoblju pati cijela obitelj. Braća i sestre oboljele djece često su odvojeni od svojih roditelja. Majke su najčešće s djecom koja se liječe, obitelj nije zajedno. Kao roditelj sam prošla kroz patnje koje uopće ne mogu opisati. Nadam se da ćemo konačno riješiti odjel onkologije. Otvaranje prostorija za boravak roditelja samo je kapljica u moru, ali zahvalna sam na tome – kazala je Ljiljana Vuletić, voditeljica Udruge ‘Ljubav na djelu’ koja je i sama majka oboljelog djeteta.

Pored grada Zagreba, u uređenju apartmana učestvovao je je GNK Dinamo, Privredna banka Zagreb, PBZ American Cards i zaklada Nore Šitum.  Prvi  korisnici, apartmana je vukovarska obitelj Milić čija se jednoipolgodišnja kćer Anabela liječi u Klaićevoj bolnici.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply