FOTO: Aco izmolio pobjedu

FOTO: Aco izmolio pobjedu

Prava drama odigravala se na terenu par minuta prije kraja utakmice, Cedevita je prokockala svu prednost koju je imala  tijekom cijele utakmice i završila je u napetoj završnici, svakim  košem mijenjao se konačni rezultat i pobjednik utakmice koja je objema momčadima bila važna. Petrović je izveo cijeli performans, Aco je prvo molio suca, pa se svađao sa zapisničkim stolom, a na kraju je i sako letio po parketu, par sekundi prije kraja utakmice zbog dosuđene tehničke greške, koja je Cedevitu vratila u život, a Rytasu zakomplicirala postignutu prednost.

-Cedevita je propustila u dva navrata ubiti utakmicu i onog trenutka kad su imali 14 razlike u prvom poluvremenu šutnuli su pet nerozonskih trica. Dok smo igrali u ritmu bez obrane Cedevita je dominirala, no onog trenutka kad smo promijenili način branjenja na Bilanu i Nurkiću to nam je donijelo rezultata. Utakmicu smo danas dobili defanzivno.- rekao je nakon utakmice Aco Petrović.

Bez obzira na bolji rezultat Cedevite u sve tri četvrtine, večeras se igrala utakmica u kojoj je bilo podijeljeno velik broj namjernih osobnih pogrešaka koje su vraćale Petrovićevu ekipu u igru, prvu takva dosuđena je Nurkiću u prvoj četvrtini kada su se gosti vratili u utakmicu, sa postignutih sedam poena iz jednog napada.

Komentar na cijelu utakmicu dao je i najbolji strijelac utakmice Miro Bilan koji je večeras postigao 19 koševa i imao četiri asistencije.

-Imali smo dosta prilika da prelomimo utakmicu da pobjeda ode na našu stranu. Nismo ih iskoristili, iako smo par puta imali vodstvo od desetak razlike. Mada, u jednom napadu primili smo čak sedam poena kad su se vratili u egal i, nažalost, mi smo na kraju sami sebe pobijedili.- rekao je Miro Bilan.

Ponekad je utakmica ličila na dobro režiranu predstavu, u kojoj je Petrović izvodio svoj šouprogram, u kojoj je kraj prve i druge četvrtine izgledao isto, Zubčić je na kraju obje četvrtine postigao tricu uz zvuk sirene. Bila je to utakmica koju objektivno Cedevita nije smjela izgubiti, ali kako se kaže lopta je okrugla, a utakmica se igra dok sudac ne odsvira kraj, a  Cedevita je večeras izvukla deblji ružniji kraj.

– Mislim da je bit ove utakmice što nismo imali energiju, za ovu ekipu. Mi ako zabijemo 83 poena, moramo dobiti utakmicu s 15 razlike jer smo takav profil ekipe i to je takav način igranja. Imali smo problema s rješavanjem igre dva na dva, rotacijom i pritiskom na loptu, koji nije bio kako treba i to je razlog poraza.- zaključio je na kraju Jasmin Repeša

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply