Ministar Kotromanović i general Zbora Lovrić kod Bandića

Ministar Kotromanović i general Zbora Lovrić kod Bandića

U zagrebačkoj gradskoj upravi danas je održan radni sastanak gradonačelnika Milana Bandića i njegovih suradnika s ministrom obrane RH Antom Kotromanovićem i načelnikom GS OS RH generalom zbora Dragom Lovrićem.

Na sastanku su razmatrane četiri aktualne teme: vojni muzej, centralni spomenik braniteljima, vojno groblje, te uređenje parka i garaže na Krešimirovom trgu. Usuglašene prijedloge s alternativnim rješenjima sudionici sastanka prezentirati će za dva tjedna predsjedniku RH Ivi Josipoviću, vrhovnom zapovjedniku Oružanih snaga RH.

130115_ministar obrane-web 2Prema dogovoru s današnjeg sastanka, u sklopu procedure izmjene i dopune Generalnog urbanističkog plana, definirat će se najbolja od tri predložene lokacije za vojni muzej koji je, složili su se sudionici, važna kulturna investicija podržana i na jučerašnjem sastanku gradonačelnika s ministricom kulture Andrejom Zlatar.

Vojno groblje moglo bi se urediti u sklopu Krematorija, a za središnji spomenik za branitelje realizacija kojega se očekuje do obilježavanja 20. obljetnice Oluje u kolovozu 2015., predložena je lokacija na zelenom prostoru između Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog i zgrade Gradske uprave, na Trgu Stjepana Radića.

Uz gradonačelnika, sastanku je prisustvovao pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco, voditelj u Uredu za branitelje brigadir Miodrag Demo, posebni savjetnik gradonačelnika Željko Horvat i voditelj Kabineta gradonačelnika Stipo Zeba.

Tekst / Foto: Zagreb.hr

Leave a Reply