Dijelimo 2×2 ulaznice za koncert u spomen EKV u Tvornici Kulture

Dijelimo 2×2 ulaznice za koncert u spomen EKV u Tvornici Kulture

Tvornica Kulture 17.1.2014 vratiti će nas u vrijeme novovalne scene i ispričati nam priču o jednom od kultnih bendova bivše Jugoslavije – Ekatarini Velikoj. Dvoje najbržih čitatelja koji pošalju ime i prezime i adresu na e-mail znaagencija@gmail.com dobit će dvije karte za koncert.

Ekatarina Velika ostavila je snažan trag u cjelokupnoj rock sceni i mnogim bendovima i autorima služila kao uzor u stvaralaštvu. Svojim autentičnim zvukom osvojili su srca cijele regije, a njihove pjesme traju i danas.

Prije 24 godine, točnije 9.11. 1990. godine, održan je posljednji veliki koncert ovog kultnog benda u Zagrebu, kada su se nakon oduševljenog skandiranja mase EKV, EKV, EKV… MilanMargitaBojan Srđan naklonili publici na koncertu održanom u sklopu Brucošijade ETF-a.

No zvuk Ekatarine Velike nije utihnuo, a za to su se pobrinuli članovi beogradske skupine Krug.

Bend Krug osnovan je 2006. godine kao fuzija muzičara, članova originalne postave Ekatarine Velike (Marko Milivojević – bubnjevi, Dragiša Uskoković Ćima – bas gitara, Tanja Jovićević – vokal / prateći vokal) sa grupom vrhunskih glazbenika iz Beograda. Motiv im je očuvanje sjećanja na VD-a, Milana, Megi i Bojana i da, iako svjesni njihove potpune nezamjenjivosti, pruže mogućnost mlađim naraštajima koji nisu mogli čuti EKV uživo, da dio tog duha osjete na koncertu. Članovi benda svoje koncerte, upotpunjene i video-artom doživljavaju kao privilegiju da sa gostima na pozornici i publikom podijele fascinaciju svim prerano otišlim ljudima kultne beogradske i jugoslavenske grupe Ekatarina Velika.

Grupi Krug na pozornici pridruživati će se i gosti Mile Biljanović (glavna uloga u filmu Šegrt Hlapić), Renato Metessi (Zvijezde), Dino Jelusić,  Goran Gubić Hans (Davorin i Bogovići), Boris Hrepić Hrepa (ex Daleka Obala, Davorin i Bogovići,) Dražen Šolc (Parni Valjak) te svi članovi benda Baltazar: Leo Anđelković (gitara, vokal), Tonči Horvat – Hus (gitara), Majkl Jagunić (bas gitara) i Damir Medić (bubanj).

Kao zanimljivost svakako treba istaći da postoji poveznica između posljednjeg velikog koncerta EKV-a u Zagrebu i nastupa Kruga 17.1. u Tvornici. Naime, Zoran Furlan (jedan od najboljih zagrebačkih DJ-a s kraja 80-tih; KSET) je kao izvršni organizator Brucošijade ETF-a ’90. (7.500 posjetitelja) i doveo Ekatarinu Veliku u Zagreb, a nakon više od 20 godina Furlan se vraća na urbanu scenu i kao DJ i kao koncertni producent upravo sa koncertom Kruga EKV!

Furlan svoj povratak objašnjava željom davanja doprinosa obogaćivanju urbane koncertne i klupske ponude, kako u Zagrebu, tako i diljem Hrvatske i regije. Furlan i njegov 2djs4wedding tim naglašavaju de će posebice podupirati mlade kvalitetne izvođače iz cijele regije, pritom usko surađujući sa beogradskom agencijom Rock Svirke managera Nebojše Petrovića, a kako bi svojim djelovanjem olakšali proboj nekih novih ‘klinaca’ na regionalnu urbanu scenu.

Kako bi upotpunili cjelokupni doživljaj Novog vala –vremena kada je Ekatarina Velika  djelovala, organizatori su, uz koncert Kruga, pripremili i druga iznenađenja, pa će se odmah nakon koncerta, za urbani zvuk u velikom pogonu Tvornice pobrinuti sve popularniji DJ dvojac Sish & Furlan (2djs4wedding)i njihov gost DJ Tomi Phantasma, a koji će prašiti po novom valu i rocku, prezentirajući svoj klupski program zamisli život U Ritmu Muzike! U malom pogonu Tvornice za zabavu nakon koncerta Kruga i gostiju zadužene su DJNANUT2 te DJ Sanjin iz Rijeke.

Punih 6 sati urbanog zvuka, pjesme, plesa i obilje pozitive u Velikom i Malom pogonu Tvornice očekuje sve one koji nabave ulaznicu za KRUG 1990-2014, isključivo u sustavu Eventima, po cijeni od 60 kn u pretprodaji te na dan koncerta na ulazu u Tvornicu kulture po cijeni od 80 kn.

Leave a Reply