Varaždin uvršten među najpoželjnije svjetske turističke destinacije

Varaždin uvršten među najpoželjnije svjetske turističke destinacije

Ugledni The New York Times je Varaždin uvrstio u 52 svjetske destinacije koje se moraju posjetiti u 2014. godini.

The New York Times nedavno je objavio članak “52 mjesta koja morate posjetiti u 2014.”, a na njihovoj se listi našao i Varaždin.  O Varaždinu The New York Times piše:

Zaboravite omiljenu hrvatsku obalu. Varaždin, grad u unutrašnjosti, jedan je od najpitoresknijih i najočuvanijih dijelova zemlje. Sat vremena udaljen od Zagreba, ovaj mali grad od nekih pedeset tisuća stanovnika ima besprijekornu kamenom popločenu jezgru, a prepun je baroknih crkava i palača,  kao što je palača  Drašković. U istom je stilu i barokni glazbeni festival, ali tu priča ne prestaje. Ostali festivali i koncerti su suvremeni i mijenjaju se iz godine u godinu. U prvom redu, tu je Radar Festival koji je privukao imena kao što su Bob Dylan i Carlos Santana. Ostali festivali, kao što je Špancirfest, održavaju se od kolovoza do rujna i privlače umjetnike i glazbenike iz cijele Europe

Od europskih destinacija na popisu The New York Timesa  su  albanska obala, Beč,  danski Elsinore,  Rotterdam, Subotica,  Škotska,  Yorkshire,  Frankfurt,  Umea, švicarski Andermatt,  Atena,  Vatikan i Island.

Leave a Reply