Umjesto rukometnog doma, na Sveticama stanovat će nogomet…

Umjesto rukometnog doma, na Sveticama stanovat će nogomet…

….jer po Generalnom urbanističkom planu na ovoj lokaciji trebao je biti Dom hrvatskog  rukometa, ali je to gradonačelnik Bandić očito zaboravio i tako da će na ovom mjestu niknuti nogometni kamp, a mi smo protiv toga da se na ovoj lokaciji gradi kamp.- rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić.

Bura oko gradnje nogometnog kampa i dalje ne prestaje, revoltirani cijelom situacijom koja je nastala oko Svetica gradski zastupnici HDZ-a i njihovi koalicijski partneri HSP AS i BUZ upozorili su na niz nepravilnosti koje se događaji u  samoj dodjeli zemljišta.

– Bit cijele priče je da se gradski prostor daje bez natječaja i to je uobičajen načina rada zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i njegovih suradnika. To je netransparentan i faraonski način vladanja Milana Bandića. Po  Generalnom urbanističkom planu Grada Zagreba na ovom prostoru predviđen je Dom hrvatskog rukometa, pa se ja sada pitam što je s tim domom i gdje će on biti, ili ćemo ponovo o tome saznati iz medija, jer će se vjerojatno i to raditi na svoju ruku.- rekao je Mikulić.

Predsjednik Kluba zastupnika HDZ-HSP AS i BUZ u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Mario Župan rekao je da tema izgradnje kampa Hrvatskog nogometnog saveza nije bila raspravljena na klubovima niti odborima Gradske skupštine.

– Bandić misli da radi u dramskom kazalištu lutaka, i da smo mi njegove lutke  ali mi, zastupnici HDZ-a u Skupštini, nismo njegove lutke na potezanje.– rekao je Mario  Župan.

Predsjednik Vijeća gradske četvrti Maksimir, Stanko Gačić (HDZ), rekao je da nisu protiv gradnje nogometnog centra, ali ne želi da građani budu bilo čime zakinuti.

Na kraju konferencije za novinare gradski zastupnici HDZ-a zaključili su da je na Sveticama prijeko potreban završetak bazena koji se gradi dugi niz godina i još uvijek se toj gradnji ne nazire kraj.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply