Stanko Gačić: Sigurnost djece nam je najbitnija

Stanko Gačić: Sigurnost djece nam je najbitnija

Predsjednik vijeća gradske četvrti Maksimir Stanko Gačić (HDZ), na Sveticama je najavio aktivnosti koje će gradsko vijeće u ovoj godini napraviti kroz male komunalne akcije. Slijedeći tjedan trebala bi biti gotova izrada troškovnika kako bi se donio plan rada. Gradsko vijeće ove godine će punu pažnju pridonijeti zaštiti djece koja pohađaju dječje vrtiće i škole.

– Preko 6 tisuća djece na području gradske četvrti Maksimir pohađa vrtiće ili osnovnu školu i nama su djeca na prvom mjestu. Kada smo radili istraživanje 92% građana iz gradske četvrti Maksimir reklo je da im je sigurnost djece najbitnija te su tražili postavljanje video nadzora na školama i vrtićima. Tako će ove godine sve javne ustanove na području gradske četvrti dobiti video nadzor. – rekao je Stanko Gačić.

Tijekom 2014. godine vijeću će biti prioritet uređenja prometnica, cesta u blizini škola i dječjih vrtića. Jedan dio uređenja vijeće je napravilo krajem prošle godine.

Jedan od najvećih problema na području Grada Zagreba je nedostatak prostora za rastrčavanje kućnih ljubimaca i pasa te njihov boravak na otvorenom. Na području gradske četvrti Maksimir uredit će se dvije lokacije za kućne ljubimce. Na području gradske četvrti Maksimir uskoro će krenuti uređenje još jednog prekrasnog parka.

– Jedan od 17 parkova u gradu Zagrebu je park Kozjak, vijeće gradske četvrti je  na 6. sjednici u studenom prošle godine donijelo odluku da se taj park uredi i da se preimenuje u park zdravlja Maksimir, jer se na rubnim područjima tog parka nalazi ambulanta Kozjak, a u neposrednoj blizini KBC Zagreb i plućna bolnica Jordanovac. Cilj nam je tu površinu koja je tridesetak godina bila neprohodna za naše sugrađane urediti i napraviti sadržaje prvenstveno zdravstvenog tipa. – kazao je na kraju Stanko Gačić, predsjednik vijeća gradske četvrti Maksimir.

Tekst: Inga CUZIC/ZNA/ic

Foto: Mario CUZIC/ZNA/mc

 

Leave a Reply