FOTO: Dinamo započeo s pripremama

FOTO: Dinamo započeo s pripremama

Nakon tri tjedna zimske stanke nogometaši Dinama vratili su se na Maksimir i odradili prvi trening na igralištu Hitrec-Kacian.

unce, ugodnih 10-tak Celzijusa, brojni novinari i zainteresirani navijači – tako je izgledao prvi trening Dinama u 2014. godini. Modri su prvo oko 90 minuta proveli u dvorani gdje su imali testiranja i pripremu za trening da bi se na terenu zadržali oko 50 minuta.

Na treningu je bio 21 igrač i dva vratara, a 18 igrača je izašlo na teren jer su Marcelo Brozović, Said Husejinović Dino Perić ostali u svlačionici. Modri su na terenu uglavnom trčali, radili tek lakše vježbe s loptom i “uhodavali” se za ono što ih čeka u sljedećim tjednima. Cijeli trening odradio je Jeremy Taravel, belgijsko pojačanje i Robert Murić o čijem su statusu u Dinamu posljednjih tjedana pisali svi mediji

Podsjetimo još jednom kako kapetan Josip Šimunić Junior Fernandes dolaze u srijedu u poslijepodnevnim satima. Na prvom treningu nije bilo niti Lee Addyja koji je zbog privatnih razloga dobio malo dulji odmor.

Nakon treninga trener Dinama Zoran Mamić novinarima je rekao kako je zadatak stručnog stožera i momčadi do kraja sezone pobijediti u svim utakmicama, te osvojiti kup i prvenstvo.

Mamić nije mogao izbjeći niti pitanje o Sammiru.

– Sammir je imao nekoliko ponuda koje je odbio, ne znam što planira, ali ovo su bile dobre ponude na kojima bi svi zaradili i dinamo i Sammir. Ponude su bile iznad milijun eura.- rekao je Zoran Mamić.

Prijelazni rok traje do sredine veljače i prema riječima trenera Dinamo neće kupovati stopera, ali ako se pokaže koje interesantno ime na tržištu sve je otvoreno. Fernandez je do svibnja na posudbi i ako nastavi igrati ovako Dinamo će otkupiti njegov ugovor.

– Ako nastavi s dobrim igrama, otkupit ćemo Fernandeza i zasigurno će biti jedan od većih transfera koji je Dinamo napravio!- na kraju je rekao Zoran Mamić.

Tekst / Foto: Mario CUZIC/ZNA/mc

 

Leave a Reply