Dinamo Minsk dolazi u Ledenu

Dinamo Minsk dolazi u Ledenu

Medveščak će se u ponedjeljak, 06. 01. oprostiti od Doma sportova, barem prije priželjkivanog doigravanja, utakmicom protiv Dinama iz Minska. Utakmica u Ledenoj počinje u 19,30 sati.

Tijesna prva utakmica i rekord debitanta
Početkom listopada Medvjedi su gostovali u Minsku gdje su pobijedili 3:2 u produžetku. Ta pobjeda bila je značajna za zagrebački klub iz nekoliko razloga – bila je to prva gostujuća pobjeda otkad je klub ušao u KHL, a ujedno je bila i 7. pobjeda u nizu čime je srušio rekord kao debitant s najvećim nizom pobjeda. Dinamo je odlično ušao u tu utakmicu, nakon 14 minuta na semaforu je stajalo 2:0, ali Medveščak je izjednačio preko Vescea i Kanea, da bi pobjedu u 62. minuti donio Cheechoo.
Posljednje mjesto Zapada
Bjelorusi se trenutno nalaze na posljednjem mjestu Zapadne konferencije, a doigravanje im je trenutno udaljeno velikih 18 bodova. Nakon 41 kola imaju 42 boda. Pobijedili su u 11 utakmica, a izgubili u njih 23. Još su 3 utakmice izgubili u produžetku, a od 4 utakmice u kojima je došlo do izvođenja kaznenih udaraca imaju polovičan uspjeh – dvije pobjede i dva poraza. Sa 80 zabijenih golova 4. su najneučinkovitiji napad lige, a samo je 5 momčadi obrana kapitulirala više od njihovih 117 puta.
Novi trener izazvao pozitivan šok
Dinamo je sredinom prosinca službeno potvrdio da će im novi trener ostati Lubomir Pokovič koji je dotad već mjesec dana bio na klupi kao privremeni trener. Njegov efekt na momčad napokon se počeo primjećivati krajem godine, nakon 5 poraza zaredom, momčadi je nasušno trebala pobjeda, koja je konačno i došla u posljednjoj utakmici 2013. Bjelorusi su sa 4:0 slavili protiv Torpeda, što im je ujedno i najviša pobjeda u dosadašnjem dijelu sezone, a s pobjedom su otvorili i novu godinu slavivši 1:2. To im je ujedno i prva gostujuća pobjeda u 60 minuta ove sezone.
Dinamo se probudio i u posljednjoj utakmici u Brlogu bit će tvrd orah za Medvjede kojima je svaki bod bitan za doigravanje, pogotovo jer će čak 9 od posljednjih 12 utakmica odigrati u gostima.
Foto: Inga CUZIC/ZNA/ic

Leave a Reply