RUKOMET NA PIJESKU: Detono Zagreb u pohodu na Švicarsku

RUKOMET NA PIJESKU: Detono Zagreb u pohodu na Švicarsku

U godišnjem periodu u kojem je glavnina Starog kontinenta okovana hladnoćom, a većina ljudi odmara u svojim toplim domovima ili po zimskim odredištima, Akademskom klubu rukometa na pijesku Detono Zagreb započinje natjecateljska sezona. Švicarski grad Einsiedeln ugostit će ponajbolje pjeskaše na  novogodišnjem  turniru u rukometu na pijesku, koji će se održati od 4.1. – 6.1.2014. Tradicionalno otvaranje sezone nemoguće je propustiti te će se tako hrvatski predstavnici za pobjedu na glasovitom turniru boriti s ponajboljim ekipama Starog kontinenta. Svoje sudjelovanje potvrdile su tako ekipe iz Rusije, Švicarske, Nizozemske, Njemačke, Slovačke.

Detono Zagreb nastupit će u muškoj i ženskoj konkurenciji  gdje će u obje kategorije konkurirati borbi za što sjajnije odličje.

Za djevojke će nastupiti: Ivana Čović, Lucija Kelava, Nikolina Vojić, Katja Heraković, Lucija Babun, Ivana Krpina, Tea Milić, Ivana Šarlija, Valentina Zver.

Ponajbolja igračica Detonatorica, Lucija Kelava izjavila je: U Švicarsku se idemo „potući“ na sportski način te probati ostvariti što bolji rezultat. S obzirom da ima nekoliko novih djevojaka u sastavu bitno nam je iskoristiti utakmice u grupi za uigravanje te se postupno kroz natjecanje dizati u formi. Iznimno mi je drago zbog jake konkurencije (aktualne europske prvakinje, nizozemska ekipa Camelot, također  sudjeluju na turniru n.a.) na turniru te se nadam i kako ćemo turnir kvalitetno iskoristiti i za daljnja natjecanja, poput Europskog klupskog prvenstva koje će se održati u Grčkoj.

U muškoj konkurenciji Detonatore će predstavljati: Krešimir Derjanović, Drago Fantić, Mladen Paradžik, Željko Mirazović, Stjepan Babić, Igor Bojanić, Matija Šulc, Ivan Jurić, David Henigman,Matko Vutmej.

Obje ekipe vodit će  Igor Požeg, koji je iznio i vlastita očekivanja. Klupski gledano, ovo nam je sedmo sudjelovanje na zimskom pjeskaškom turniru u Švicarskoj. Svake godine dosad vraćali smo se s jednom od medalja oko vrata. Kako se radi o iznimno kvalitetnom natjecanju, želja nam je predstaviti se u najboljem svjetlu te nastaviti tradiciju osvajanja medalja s ovog turnira. Iako smo u izmijenjenom sastavu, cilj uvijek ostaje isti. Neće biti lako, no potrudit ćemo se. Priliku ćemo dati i nekim mladim igračima te vidjeti što možemo od njih očekivati. Također,  dosta sudionika nadolazećeg  europskog  Klupskog prvenstva nastupit će sad  i u Švicarskoj te nam je to dobra prilika malo osjetiti protivnike i snimiti novosti u njihovom načinu igre– rekao je Igor Požeg, trener Detono Zagreba.

Više informacija o samom natjecanju, kao i sam raspored turnira može se pronaći na http://hceinsiedeln.ch/

Leave a Reply