Punionica prirodnog plina za autobuse ZET-a

Punionica prirodnog plina za autobuse ZET-a

-Na punionicu stlačenog prirodnog plina, koju danas puštamo u pogon, čekali smo pet godina,- istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić u krugu ZET-ove remize u Podsusedu.

– Ovdje će se puniti 60 autobusa podružnice Zagrebački električni tramvaj, koje smo kupili zbog očuvanja okoliša i ekonomske isplativosti,- dodao je gradonačelnik, s naglaskom na to da je standard javnog prijevoza u Zagrebu ravan onome u Budimpešti.

– Ovaj standard trebamo održavati, pa i poboljšavati, jer to naši sugrađani zaslužuju, a sljedeći su nam zadaci otvorenje punionice plina na remizi u Dubravi i kupnja dodatnih autobusa na stlačeni prirodni plin,- istaknuo je gradonačelnik, uz zahvalu svima koji su doprinijeli da se ovaj projekt ostvari.

Kako se čulo, autobusi su se do sada punili u krugu Gradske plinare na Radničkoj cesti, ali kapaciteti i tehnologija te punionice nisu bili dostatni. Naime, za punjenje jednog rezervoara bilo je potrebno do 50 minuta, a u novoj plinskoj stanici potrebno je 5 – 10 minuta. Projekt su Grad i ZET započeli prije pet godina, ali se zbog brojnih nepredviđenih okolnosti i odustajanja tvrtke INA, koja je bila sudionik, ostvario tek danas.

www.zagreb.hr

Leave a Reply