Predstavljen dogovor HNS-a i Grada Zagreba

Predstavljen dogovor HNS-a i Grada Zagreba

Na zagrebačkim Sveticama predstavljen dogovor Grada Zagreba i Hrvatskog nogometnog saveza o gradnji nogometnog centra. Dogovor su predstavili predsjednik HNS-a Davor Šuker i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Ivica Lovrić.
Ustanova za upravljanje zagrebačkim sportskim objektima, koja je do sada upravljala sportskim objektom na Sveticama, predala ga je na upravljanje Hrvatskom nogometnom savezu, s ciljem da se uredi centar HNS-a te da se obnove postojeći atletski sadržaji.

– Želja nam je da se ubuduće na Sveticama, pored bazena na kojemu se uskoro nastavljaju radovi, urede tereni za potrebe Hrvatskog nogometnog saveza i hrvatskog nogometa općenito te da se objekt sačuva i zadrži za atletiku. Ovo je prvi korak i vjerujem da HNS ima potencijala i da će ispuniti zacrtano,- rekao je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport. Davor Šuker se okupljenima obratio u ime edelegacije u kojoj su još bili Damir V HNS- a u kojoj su bili Damir Vrbanović i Zorislav Srebrićrbanović i Zorislav Srebrić.
-Hvala prije svega Gradu Zagrebu i ŠRC-u Svetice, koji je i u vremenu kada sam igrao nogomet bio zelena oaza grada Zagreba. Nogomet raste iz dana u dan te moramo graditi infrastrukturu i nadam se da ćemo imati i regionalnih centara. Sve bismo papire trebali riješiti do veljače.- rekao je Davor Šuker, a na pitanje koliko će UEFA sudjelovati u financiranju projekta odgovorio je kako HNS ima sredstava još od projekta kampa u Tuhelju, te je naglasio kako će HNS izgraditi lijep centar na ponos i diku cijele Hrvatske.

Tekst / Foto: ZNA

Leave a Reply