U Domu sportova opet će biti spektakularno

U Domu sportova opet će biti spektakularno

-PBZ Zagreb Indoors uz Snježnu kraljicu i Hanžek čini sportske brandove ovog grada.- rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić na predstavljanju 9. izdanja PBZ Zagreb Indoorsa .

Dom sportova će u razdoblju od 1. do 9. veljače2014. ponovno ugostiti sve najbolje hrvatske tenisače te neke od najboljih na svijetu. Uz Marina Čilića, Ivana Dodiga i Ivu Karlovića, u Zagrebu će zaigrati i pobjednik iz 2012. godine, Rus Mihail Južnji, a dolazak u Dom sportova najavila je i gotovo kompletna njemačka Davis Cup reprezentacija. Stižu Philipp Kohlschreiber i Florian Mayer, a svakako najveće ime je ono prekaljenog teniskog borca Tommyja Haasa.

-Posebno mi je drago što ćemo Haasa imati prilike vidjeti u Zagrebu. Bio je nekada i drugi tenisač svijeta, a s obzirom na prikazano u prošloj sezoni, čini se da proživljava drugu tenisku mladost.-rekao je Goran Ivanišević, pomoćnik direktora turnira Branimira Horvata.

-Zbog Tommyja Haasa njemačka televizija prenosit će mečeve s našeg turnira. Prijenos će ići i u Austriju zbog Jürgena Melzera, što nam je važno za promociju turnira i Hrvatske kao turističke destinacije. S prošlog izdanja turnira slika je otišla na 5 kontinenata i u čak 160 zemalja svijeta. Prošle godine je i CNN napravio priču o našem turniru, a najavili su dolazak i sljedeće godine.- istaknuo je Branimir Horvat, direktor PBZ Zagreb Indoorsa.

Koliki značaj za hrvatski tenis ima jedan od naša dva turnira iz serije ATP Tour 250 istaknuo je i Franjo Luković, predsjednik Hrvatskog teniskog saveza.

-Hrvatski teniski savez je sretan što u Hrvatskoj imamo dva ATP turnira. Oni su značajni zbog međunarodne afirmacije Hrvatske, ali i afirmacije naših tenisača. Ponosni smo da kao mala zemlja imamo više odličnih tenisača od nekih znatno većih zemalja.-rekao je Luković

Osim što sudjeluje u raznim segmentima organizacije, Goran Ivanišević će na sljedećem turniru biti i još jednoj ulozi – kao trener Marina Čilića.

-Goran je odličan trener. Prenosi na mene sve što zna. Prošli smo odlične pripreme i moj je unutarnji osjećaj da igram bolje nego prije. Sada još samo to moram pokazati i u mečevima.-rekao je Marin Čilić, koji će na 9. izdanju PBZ Zagreb Indoorsa braniti naslov te imati priliku prestići svog trenera po broju dvoranskih ATP titula osvojenih u Hrvatskoj.

-Neće mi to biti dodatni motiv. Naravno, lijepo bi bilo opet podignuti pobjednički trofej. No, naš glavni cilj u ovoj sezoni je da ostvarim što bolje rezultate na Grand Slam turnirima i turnirima Masters serije.-dodao je trostruki pobjednik PBZ Zagreb Indoorsa.

Osim najbolje trojice hrvatskih tenisača, u Domu sportova je zajamčen nastup najboljem junioru svijeta Borni Ćoriću i Splićaninu Mati Deliću, koji će dobiti pozivnice za glavni turnir.

-Normalno je da smo Borni odlučili dodijeliti pozivnicu, jer ju je zaslužio. Mate Delić je mogao dobiti pozivnicu i za prošli turnir. Dobit će je sada, a od njega u sljedećoj sezoni puno očekujem.- pojasnio je odluku o pozivnicama Goran Ivanišević.

Što se treće pozivnice tiče, organizatori turnira će čekati rasplet Australian Opena i Davis Cup mečeva, pa ako ne bude interesa od nekih velikih igračkih imena, i nju će dodijeliti nekom od hrvatskih tenisača.

Nema sumnje da je pred nama još jedan veliki teniski spektakl u Domu sportova. Budite i vi njegov sastavni dio. Ulaznice po cijeni od 20 do 50 kuna možete kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima-a u zemlji i inozemstvu te putem on-line prodaje (www.eventim.hr)

Leave a Reply