Kolona sjećanja predvođena Gotovinom

Kolona sjećanja predvođena Gotovinom

Prvi puta od kada je general Ante Gotovina na slobodi pridružio se koloni sjećanja u Vukovaru, pored njega koračala je Željka Jurić čije je uplakano lice iz kolone 1991.godine, obilježilo grozotu tog čina.

Uz generala Antu Gotovinu, u povorci sudjelovali su Mladen Markač i Ivan Čermak.

Brojni generalovi suborci, Vukovarci,  stari i mladi iskoristili su priliku da pozdrave Antu Gotovinu.

-Presretan sam, jer sam Gotovini stisnuo ruku i pozdravio  ga.-rekao je sa suzama u očima jedan od sudionika u Koloni sjećanja.

U Koloni sjećanja sudjelovali su i mali  Vukovarci koji nisu pravilno mogli izgovoriti ime svoga grada, skandirali su mašući zastavama: -Vutovar, Vutovar!

Sudionici Kolone sjećanja  prolaze istim putem, kojim su prolazili 1991. od vukovarske Opće županijske bolnice do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata. Put je dugačak 5,5 kilometara, a po dolasku na groblje položili su se vijenci kod spomenika, a nakon toga održana je misa zadušnica za sve poginule,nestale i stradale u Vukovaru.

Vukovar je danas bio Hrvatska u malom, ujedinjeni samo sa jednim ciljem da dostojno obilježe dan kada je Grad heroj doživio svoju najgoru sudbinu, u Vukovaru ni danas nakon 16. godina od mirne reintegracije  ne cvjetaju ruže, Vukovar se pretvara u Grad slučaj, Grad u kojem je sve podijeljeno, Grad u kojem nema posla.

Vukovara se ne treba sjetiti samo jednom u godini, taj Grad zaslužuje podršku svih koji žive u Hrvatskoj 365 dana, a ne samo jednom u godini.

Tekst: Inga Ćužić / ZNA / ic

Foto: Mario Ćužić/ZNA / mc

Leave a Reply