Predstavljen multimedijalni sadržaj o Draženu Petroviću

Predstavljen multimedijalni sadržaj o Draženu Petroviću

U Muzejsko memorijalnom centru Dražen Petrović, predstavljen je edukativni, interaktivni, multimedijski sadržaj o Draženu Petroviću.

Da je Dražen danas živ slavio bi svoj 49. rođendan, on nije fizički tu, ali uspomena na njega je živa, njegov duh, njegova vedrina, upornost, sve je tu  i sve je jako opipljivo i živo.
Dražen Petrović je na svoj rođendan, u svom muzeju dobio još jedan vrijedan dar, multimedijalni sadržaj koji će još bolje dočarati kakav je Dražen bio.

Sadržaj DVD-a podijeljen je u četiri tematske cjeline koje su povezane s video i foto galerijom. U prvoj cjelini naslovljen je životni put Draženovog života, a u drugoj cjelini zabilježeni su svi njegovi uspjesi i njegov košarkaški put.

Projekt je svojim angažmanom podržao i Draženov prijatelj i živući velikan hrvatskog sportskog novinarstva Neven Bertičević, koji je za potrebe projekta napisao tekst legenda o Draženu koja je bila vodilja u  samom multimedijalnom projektu.

-Igrao sam sjajnu utakmicu, zabio sam ne znam koliko trica, imao sam dosta asistencija, i jedva sam dočekao jutro da kupim novine i pogledam ocjenu od Bertičevića i kad tamo dobio sam četvorku, a nadao sam se petici, tri dana bio sam ljut ko pas i čekao sam da vidim Nevena i treći dan smo se sreli. Pitao sam zašto četiri, on mi je odgovorio petica je rezervirana samo za Dražena. Nikada ti se nisam zahvalio za onaj prekrasan govor koji si napisao o Draženu, a ja sam ga čitao kada su Dražena primali u košarkašku Kuću slavnih u Springfieldu. Zahvaljujući mojoj majci ovaj muzej danas postoji, da budućim generacijama Dražen bude uzor, a oni koji su uživali u njegovoj igri vječiti podsjetnik na njega i sjajne rezultate- rekao je Aco Petrović na kraju predstavljana  multimedijalnog sadržaja o Draženu.

Dodirom ekrana na info-pultu gradonačelnik grada Zagreba, Milan Bandić, Biserka Petrović i Darinko Kosor predsjednik Skupštine grada Zagreba simbolično su otvorili multimedijalni sadržaj.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply