GRADSKA SKUPŠTINA: Skupštinare dočekali prosvjednici

GRADSKA SKUPŠTINA:  Skupštinare dočekali prosvjednici

Kako su i najavili sindikati Zagrebačkog holdinga okupili su se ispred Skupštine Grada Zagreba, kako bi iznijeli svoje nezadovoljstvo  odvajanjem nekih društva iz Holdinga i pretvaranju istih u samostalna trgovačka društva. Sindikati su tražili da se ta točka skine sa dnevnog reda.

-Bojimo se opasnih namjera privatizacije odvoza otpada koje je uvijek loše završilo. U Berlinu je takva tvrtka uspješna, a nama govore da se mora izdvojiti zbog EU direktiva. Je li to Berlin dio neke druge Europe? Izgleda da jeste. One civilizirane Europe, a mi smo u Europi Zorana Milanovića i Milana Bandića koji se natječu koji će jače istaknuti svoj ego i na alternativne načine osigurati tijekove novca. Javnost to mora znati – rekao je Iveković.

Gradski zastupnici HDZ-a zatražili su da se ta točka skine s dnevnog reda, no taj prijedlog na početku sjednice nije prošao.

-Legitimo je pravo opozicije predložiti da se nešto skine. No, to pitanje trebali smo riješiti jučer. Hoćete li odgodom riješiti problem – ne . Tu se mora podvući crta i napraviti reda i nitko me na tome neće zaustaviti bez obzira na cvrkutanje nekih koji govore da štite interese građana.- rekao je Milan Bandić.

Današnjoj sjednici prisustvuje i Sandra Perković, kojoj je uručeno cvijeće i čestitke za sjajno postignute rezultate.

Aktualni sat još uvijek traje.

Leave a Reply