GRADSKA SKUPŠTINA: Pet sati rasprave za samo dvije točke dnevnog reda

GRADSKA SKUPŠTINA: Pet sati rasprave za samo dvije točke dnevnog reda

Prva točka dnevnog reda odnosila se na  izvještaj o izvršenju gradskog proračuna u prvoj polovici godine s prihodima i rashodima od 3,1 milijarde kuna.

-Rashodi nisu veći od prihoda i razlikuju se u svega tri milijuna kuna što je relativno malo odstupanje s obzirom na 3,1 milijardu kuna.-rekao je Slavko Kojić pročelnik Gradskog ureda za financije.

Većina zastupnika zamjerila su gradu što je novac ponovo trošen na udruge i na razno razne donacije, a manje za razvoj gospodarstva. Tako je zastupnicima posebno zasmetala donacija od 30 tisuća kuna za organizaciju Hajdukove Bile noći u Zagrebu, dok je udruga Kamensko dobila samo 20 tisuća kuna.

-Planira li gradonačelnik Bandić opet ići na predsjedničke izbore pa tim novcem financira predizbornu kampanju.- upitao je Tepeš.

Prva točka dnevnog reda izglasana je sa 26 glasova za, 9 protiv i 9 suzdržanih.

Nakon toga došla je na red točka koja je trebala biti izbačena sa dnevnog reda, pa se na kraju sa 20 mjesta premjestila na drugo mjesto. Rekonstrukcija Zagrebačkog holdinga je potrebna, ali po mišljenju oporbe ne na ovakav način.

-Restrukturiranjem Zagrebački holding postat će efikasniji, spremniji i odgovorniji u svemu što donosi novo vrijeme nakon ulaska Hrvatske u EU.”Ne vidim razloga za politizaciju te teme. Tražit ćemo strateške partnere na tržištu, a odluku o privatizaciji donijet će zagrebačka Gradska skupština, mi to možemo samo predlagati. To je poruka svima onima koji propagiraju tezu da smo krenuli u privatizaciju.-rekao je Ljubičić.

Privatizaciju ne smatra ‘baukom’ te ocjenjuje da se s time trebalo krenuti prije 23 godine. Na kraju rasprave završnu riječ dao je gradonačelnik Milan Bandić.

-Holding je na aparatima. Ja sam bio osam dana u komi i znam kako je imati 12 cjevčica priključenih na sebe. Na nama je sada da te cjevčice potrgamo. Djevojka kada ide na misu se sredi, ne samo za misu, nego jer zna da će tamo biti i mladići, pa se sređuje i za ono poslije mise. I tako iz mise u misu dok se nešto ne dogodi. Mi vremena za ići iz mise u misu nemamo. Na nama je da sredimo tvrtku.  Ja razumijem vas ali imali ste četiri godine da napravite što želite, niste napravili ništa, pa se sada bunite. Alternative nema, ovo što radimo, u interesu je rada i radnika. Molim vas u ime pameti da donesemo pametnu odluku-rekao je Milan Bandić.

Druga točka dnevnog reda izglasana je sa  25 glasova za i 21 glas protiv.

Rasprava se nastavila sa šatorima na trgu, a nakon što su odbili prijedlog zastupnika Tomislava Stojaka, skupštinari su prešli na kućne ljubimce. Očito da će i ova sjednica trajati dugo u noć jer na Dnevnom redu je četrdesetak točaka o kojima će zastupnici morati raspravljati i glasati.

Tekst / Foto. ZNA

Leave a Reply