GRADSKA SKUPŠTINA: Aktualni sat obilježili komunalci i vrti

GRADSKA SKUPŠTINA: Aktualni sat obilježili komunalci i vrti

Gradonačelnik Bandić obećao je bolje komunalno redarstvo do kraja nove godine i vrtić u Brezovici do rujna mjeseca slijedeće godine.

Zastupnik Davor Štern predložio je da se u gradu  osnuje posebno gradsko redarstvo koje  bi imalo veće ovlasti nego danas, zbog boljeg funkcioniranja Grada.

-Do sada su komunalni redari bili „mali Bogovi“ od nove godine to se više neće događati. Komunalni redari dobiti će nove uniforme i značke i svaki mjesec radit će u drugom kvartu, tako da se više ne događa da imaju nekoga tko ima privilegiju. Komunalni redar treba obavljati svoj posao po zakonu, a ne po prijateljstvu, od nove godine tome ćemo stati na kraj.- rekao je Milan Bandić

Zastupnik  Andrija Mikulić postavio je pitanje kada će Brezovica dobiti dječji vrtić. Gradonačelnik je obećao da će Brezovica dobiti dječji vrtić do rujna mjeseca 2014. godine.

Na aktualnom satu Pero Semenar postavio je pitanja o nemogućnosti plaćanja karticama pojedine komunalne usluge u njihovim podružnicama, za prijem naveo je Plinara, mada ona nije jedina podružnica.
– Godinu dana potrošilo se vremena, novaca, papira kako bi se osmislio jedan račun za sve komunalije i nije se dogodilo ništa, i dalje nemamo jednog računa. Zato tražim od Uprave Holdinga da nas izvijesti o tome zašto je taj projekt stao i do danas nije realiziran.-rekao je Bandić.

Do kraja aktualnog sata postavilo se pitanja projekta Zagreb na Savi, zamjenica gradonačelnika Sandra Švaljek objasnila je kako je Grad maksimalno uključen u taj projekt te da na tom projektu rade sa Zagrebačkom i Sisačko-moslavačkom županijom, te sedam ministarstava i agencijama.

Davora Bernardića  zanimalo je u kojoj fazi je nabava novih ZET-ovih vozila za osobe s invaliditetom.

Gradonačelnik je odgovorio da će grad do kraja godine nabaviti deset autobusa za osobe s invaliditetom i nabaviti će još 20 mini buseva.

Tekst/Foto: ZNA

Leave a Reply