DAVOR BERNARDIĆ: Vodit ćemo računa o zaštiti radnika i građana

DAVOR BERNARDIĆ: Vodit ćemo računa o zaštiti radnika i građana

Davor Bernardić iznio je svoj stav na temu izdvajanja pojedinih podružnica iz Zagrebačkog Holdinga.

– Dok je trajao aktualni sat našli smo se sa predstavnicima sindikata Holdinga i dogovorili smo da ćemo računa o zaštiti radnika i građana. Cijena komunalnih usluga ne smije poskupiti i to je važno naglasiti. Prirodni monopolisti poput voda i ostalih usluga u kojima postoji samo jedan ponuđač ne smiju biti tema privatizacije – rekao je Davor Bernardić.

Slavka Kojića, jučer je prozvao Bernardića kako je imao priliku obavljati svoj posao,ali nije te da mu sada preostaje da se pokrije ušima i gleda kako se radi. Bernardić je odgovorio da to nije čuo, ali je dao je svoj odgovor na Kojićevu prozivku.

-Od samog početka se zalažem za restrukturiranje Holdinga. Stavili smo stručnjake u nadzorni odbor Holdinga, stavili smo stručnjake u Gradsku skupštinu i jedini pravi put za Holding je da  bude profesionalan, da se stabilizira njegovo poslovanje jer to je jedina šansa za Holding i grad Zagreb. Također, ne treba zaboraviti investicijski ciklus, znači korištenje sredstava strukturnih fondova  EU, borba na tržištu energenata pri čemu još jednom navodim tvrtku Energo Zagreb kao i investicijski ciklus kroz pripremljenu mapu investicijskih projekata. Mi u gradu Zagrebu moramo imati pripremljene projekte, koji imaju spremljenu komunalnu infrastrukturu, riješene imovinsko-pravne odnose i na kojima se zna što i pod kojima će se uvjetima graditi. Izvršenje proračuna je oko 4, 5 posto u podbačaju u odnosu na prošlu godinu. Efektu u gradu se vidi kao efekt u državi sa zakašnjenjem od dvije godine. Prihodi podbacuju, to je jasno. Prihodi će u kumulativu ove godine biti nešto manji od milijardu kuna i jedina razvojna šansa Zagreba je investicijski ciklus i gradski turistički plan. Zagrebu treba 5 do 10 tisuća novih hostelskih ležajeva kako bi Zagreb postao istinski turističko središte- rekao je Davor Bernardić.

Tekst/ Foto: ZNA

Leave a Reply