Ruši se Guinnessov rekord na glavnom zagrebačkom trgu!

Ruši se Guinnessov rekord na glavnom zagrebačkom trgu!

Svjetski prvak i hrvatski rekorder u ronjenju na dah, Goran Čolak, ove nedjelje, 29.9. na zagrebačkom trgu bana Jelačića priprema zaista veliki spektakl!

Nakon nedavnog AIDA svjetskog natjecanja u Beogradu, gdje je po prvi put u povijesti ovog sporta osvojio sve tri zlatne medalje u tri discipline (statici, dinamici s perajama i dinamici bez peraja), Čolak nam ovaj put sprema događaj za nešto širu publiku.

Naime, u nedjelju, 29.9., s početkom u 19.30h Goran Čolak će pokušati skinuti dosadašnji Guinness rekord u zadržavanju daha na čistom kisiku koji trenutno drži Nijemac Tom Sietas, a iznosi 22 minute i 23 sekunde.Događaj će zauzeti mjesto na središnjem zagrebačkom trgu Bana Jelačića kada Čolak planira zadržati dah pune 23 minute!

-Ovo je prije svega znanstveni projekt i istraživanje utjecaja disanja kisika na trenažni proces, kako u ronjenju na dah tako i u drugim sportovima. Ideja za obaranjemGuinnessovog rekorda se javila uz razgovore sa trenerom Ivanom Drvišem kao način promocije ronjenja na dah i same Hrvatske kroz ronjenje u akciji Pogled u plavo. Sam rezultat nije primarna stvar u ovom projektu, ali dakako da bi bilo lijepo zabilježiti još jedan uspjeh u karijeri. – izjavljuje Goran Čolak prije samog događaja te poziva Zagrepčane da dođu podržati akciju Pogled u plavo kojoj je cilj svijetu približiti ljepote Jadranskog podmorja.

Leave a Reply