Medvjedi položili vijenac na spomenik tragično preminulih hokejaša Lokomotiva…

Medvjedi položili vijenac na spomenik tragično preminulih hokejaša Lokomotiva…

Momčad Lokomotiva iz Jaroslavlja 07. rujna 2011. krenula je na put prema Minsku na svoju prvu utakmicu u 2011./2012. KHL sezoni, ali na odredište nije stigao.

grači Medveščaka danas su, uoči utakmice s Lokomotivom iz Jaroslavlja, položili vijenac na spomenik ispred Arene 2000 te su minutom šutnje odali počast tragično preminulim hokejašima momčadi Lokomotiva koja je nastradala u avionskoj nesreći 7. rujna 2011. godine. Vijenac su ispred momčadi i sportsko stožera položili glavni trener momčadi Mark French i kapetan Medveščaka Alan Letang.

Momčad Lokomotiva iz Jaroslavlja 07. rujna 2011. krenula je na put prema Minsku na svoju prvu utakmicu u 2011./2012. KHL sezoni, ali na odredište nije stigao. Avion se srušio nakon neuspješnog polijetanja iz zračne luke Tunošna. Posljedice nesreće su bile kobne. Od 45 putnika i posade aviona, pad su preživjeli samo 26-godišnji napadač Lokomotiva Aleksander Galimov i inženjer leta Aleksander Sizov. Galimov, koji se momčadi Jaroslavlja pridružio 2004., bio je pri svijesti i imao je opekotine na 90% svog tijela, ali je pet dana kasnije preminuo u bolnici u Moskvi.

Zbog tragične nesreće koja je pogodila klub, Lokomotiv je odlučio da neće sudjelovati u KHL-u 2011./2012. sezone te su igrali u VHL-u.

Leave a Reply