Chief Pino Balducci oduševljava pastama

Chief Pino Balducci oduševljava pastama

Sjajna zvijezda zagrebačke gastro ponude konoba Burin sinoć je predstavila i najavila tjedan paste i vrhunskih talijanskih specijaliteta svjetski priznatog talijanskog kuhara Pina Balduccija. Nakon kuhanja za brojne svjetske priznate sportaše i osobe iz društvenog života, posjetio je našu zemlju, a svoj je kuharski dom pronašao u preuređenoj konobi Burin u srcu grada Zagreba.

-Kuhanje je umjetnost u kojoj uživam otkada znam za sebe. Svako jelo mala je priča za sebe, a uvijek sam se trudio biti originalan, maštovit te svoju kreativnost prikazati na tanjuru. Kuhao sam brojnim poznatim osobama, ali i u malim restoranima, za drage ljude koji uživaju u hrani. Zagreb me oduševio, ostajem desetak dana ali se sigurno vraćam! Ovdje sam stekao prave prijatelje i drago mi je kukati i veseliti se s njima – izjavio je simpatični Pino Balducci.

Ekskluzivni meni svjetski priznatog kuharskog maga Pina Balduccija oduševio jezagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, glumicu Natašu Janjić i supruga Joška Lokasa, bivšeg nogometaša Darija Šimića, vaterpoliste Josipa Pavića i Luku Lončara, košarkaše Cibone Marina Rozića, D.J. Stawberryja, Jerela Blassingamea, direktoricu Media Servisa Silviju Londero, voditeljicu hanu Tabaković i druge.

Vittello tonnato, orecchiette sa ragu umakom, beefsteak toscano sa rukolom, parmezanom i čipsom od krumpira sa timijanom, pileći file u gorgonzoli samo su neki od vrhunskih specijaliteta koji su se sinoć našli na Balduccijevoj ekskluzivnoj gastro karti. U jedinstvenom, prekrasno uređenom ambijentu uživalo se u zanimljivom i nesvakidašnjem meniju, a svjetski poznati talijanski kuhar pokazao je zašto se na listi obožavatelja njegove kuhinje nalaze Diego Maradona, Michelle Platini, Michael Jordan, Vladimir Kličko, Barry White, Lionel Richie, Eros Ramazzoti, Billy Yoel, Ian Tiriac i brojne druge svjetske zvijezde.

Paste i vrhunske talijanske specijalitete šefa Balduccija možete isprobati do kraja tjedna u konobi Burin. 

Tekst/Foto: ZNA

Leave a Reply