1. HNL: Hrvatski dragovoljac pobijedio Osijek

1. HNL: Hrvatski dragovoljac pobijedio Osijek

Pogotkom Filipa Jazvića u 63. minuti Crni su došli do prve pobjede u prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi.

Dragovoljci su u 9. kolu prve hrvatske nogometne lige upisali prvu pobjedu. Na stadionu koji nosi ime osnivača i prvog predsjednika Stjepana Spajića, Crni su pobijedili Osijek 1:0 i preskočili ga na ljestvici.

Susret je odigran po vodom natopljenom terenu nakon popodnevnog pljuska i nevremena, a domaćin se bolje prilagodio takvim uvjetima i s minimalnih 1:0 došao do tri boda. Pogodak odluke postigao je Filip Jazvić iskoristivši pogrešku u obrani Osijeka, a do kraja susreta crni su mogli postići još koji pogodak: samo u jednoj akciji Jajčinović i Sivonjić umjesto mreže pogađali su okvir gola.

Tako je na završetku prvog kruga natjecanja i Hrvatski Dragovoljac došao do svoje prve pobjede i posljednju poziciju na tablici prepustio Slaven Belupu.

Zanimljivost susreta je i podatak da su kod momčadi Osijeka sve tri zamjene bile prisilne: prvo se već u otvaranju susreta ozlijedio Lulić, potom je vratar Mikulić ostao u svlačionici u poluvremenu (prevezen u bolnicu zbog sumnje na potres mozga), a u drugom poluvremenu i Babić je morao iz igre zbog ozljede.

Tijekom reprezentativne stanke redove Hrvatskog dragovoljca pojačala su trojica igrača (Bačelić-Grgić, Jelić i Zubak). Trener Davor Mladina, koji je nedavno stigao natrag u Siget, odlučio je odraditi mini-pripreme kako bi malo bolje upoznao s kakvim kadrom raspolaže.

Na mini-pripremama Crni su odigrali tri utakmice. Poraženi su od drugoligaša Zagreba 2:1, a slavili su protiv slovenskog prvoligaša Krke 3:0 i protiv niželigaša Gradića 6:1. Očito da je ova stanka više odgovarala nogometašima Dragovoljca nego Osijeka.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC-OSIJEK 1 : 0 (0:0)

Zagreb: NŠC Stjepan Spajić, gledatelja 800

Suci: Domagoj Vučkov, Robi Kezele, Goran Loparac,  Marin Vidulin, kontrolor suđenja Goran Tenžera, delegat utakmice Stipe Doljanin

HR. DRAGOVOLJAC:  Ivan Čović-kapetan, Davor Špehar, Dino Kluk, Marin Jakšinić,Danijel Zlatar (77. Sven Jajčinović), Šime Gregov, Filip Jazvić, Dario Tomić, Marko Brtan, Dražen Jelić (46. Ilija Sivonjić), Stipe Bačelić-Grgić (89. Mario Rašić), trener Davor Mladina

OSIJEK: Zvonimir Mikulić (46. Marko Malenica), Hrvoje Kurtović-kapetan,  Andrej Lukić, Valentin Babić (59. Slavko Bralić), Karlo Lulić (15. Matija Mišić), Josip  Barišić, Saša Novaković, Borna Barišić, Mihael Pongračić, Tomislav Šorša,  Josip Mišić, trener: bez prijave u zapisniku utakmice

Strijelci: 1:0 Jazvić (63.)

Žuti kartoni:   Tomić, Bačelić-Grgić, Kluk(Hr. Dragovoljac),  Mišić M., Kurtović, Babić, Novaković (Osijek).

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

 

Leave a Reply