Gradonačelnik Bandić: Zatvaram gradilište akademije

Gradonačelnik Bandić: Zatvaram gradilište akademije

… ako tu neće biti svaki dan 300 ljudi koji će raditi, zatvorit će se gradilište i aktivirati garancija, nema prolongiranja roka.

Radovi na Muzičkoj akademiji ne odvijaju se po planu, rokovi za dovršetak projekta već su dosta puta prolongirani, studenti nisu uselili u prostorije nove zgrade, radovi na samom krovu nisu završeni, kao ni fasada, gradonačelnik je poslao jasnu poruku izvođačima iz Nexe grupe.

-Nema prolongacije rokova. Ovo je najveći kulturni projekt u zemlji, onaj tko ne može položiti ispit  otići će, a mi ćemo uzeti drugu tvrtku koja će dovršiti posao. Prestanimo se igrati mačke i miša. Ovo je preozbiljan projekt da se tako igramo. Vrijeme je da se podvuče crta i pošteno kaže mogu li se radovi dovršiti ili ne mogu. Nisam ljut, nego sam odgovoran. Nikome ništa ne predbacujem. Govorim to zato što će za dvadesetak dana početi jesenske kiše, fasada nije gotova, pročelje nije gotovo. Moramo se uozbiljiti. Ovo gradilište je već pretrpjelo  jednu firmu koja je propala, preuzela ga je druga koja isto ima problema-rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Sapunica koja traje predugi niz godina, možda će se okončati do početka slijedeće akademske godine, previše generacija čeka da počne raditi i studirati u normalnim uvjetima, a ne po podrumima, kotlovnicama i stepenicama, kojekakvih prostora neadekvatnih za muziciranje.

Tekst/Foto: ZNA

Leave a Reply