Četrnaesto izdanje Terry Fox Run humanitarne trke

Četrnaesto izdanje Terry Fox Run humanitarne trke

Na konferenciji za novinare bili su Milan Bandić, gradonačelnik Grada Zagreba, Mark French, trener KHL Medveščaka, voditeljica Vlatka Pokos, legendarni košarkaš Franjo Arapović, operni pjevač Ronald Braus, književnica Sanja Pilić te tako iskazali podršku akciji.

I ove godine utrka se održava pod pokroviteljstvom nad Predsjednika Republike Hrvatske dr.sc. Ive Josipovića, Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Milana Bandića, gradonačelnik Grada Zagreba.

Svrha je ove akcije, koja je po prvi puta u Hrvatskoj bila organizirana 2000. godine, prikupljanje sredstava za istraživanje raka u Hrvatskoj te podizanje svijesti građana o ovoj bolesti. Cjelokupni prikupljeni iznos donirat će se Klinici za dječje bolesti Zagreb u Klaićevoj u svrhu kupnje neinvazivnih monitora koji se koriste u prepoznavanju boli kod djece.

Kao i ranijih godina, građani će moći, osim sudjelovanju na Jarunu, pridonijeti ovoj humanitarnoj akciji s kupnjom Terry Fox Run majice po simboličnoj cijeni od 50 kuna. Prodaja će se održat u subotu 14. rujna od 11 sati ispred kafića Charlie u Bogovićevoj ulici.

-Izuzetno se radujem svojoj prvoj trci Terry Fox Run u Hrvatskoj te sam, baš poput svih Kanađana, sretna što se tradicija Terryjevog Maratona nade nastavlja i nakon 33 godine. Pohvaljujem predanost i velikodušnost Zagrepčana koje već 14 godina iskazuju u podizanju svijesti o važnosti borbe protiv raka i  prikupljanju novčanih sredstava. To je zaista impresivan doprinos Terryjevom naslijeđu, a ovim putem pozivam sve da nam se i ove godine pridruže na Jarunu.-rekla je Louise LaRocque, veleposlanicu Kanade u Republici Hrvatskoj koja je izjavila

Trka Terry Fox Run u proteklih je 13 godina u Hrvatskoj okupila više od 60.000 sudionika, a prikupljeno je i donirano više od 4,5 milijuna kuna.

Zahvaljujući donacijama prikupljenim u prijašnjim akcijama, u Klinici za dječje bolesti Zagreb omogućeno je opremanje Centra za transplantaciju koštane moždine.

Leave a Reply