Ana Konjuh i Matija Gregurić najuspješniji mladi sportaši

Ana Konjuh i Matija Gregurić najuspješniji mladi sportaši

U Muzejsko-memorijalnom centru “Dražen Petrović” sedmu godinu za redom uručena je nagrada koja nosi ime košarkaškog Mozarta.

Dražen je uvijek govorio da svaku utakmicu treba igrati kao da je najvažnija, kao da je finale. Neka to bude poruka svim sportašima rekla je Biserka Petrović na dodijeli nagrada.

Odbor za dodjelu nagrade u sastavu Zvonimir Boban, predsjednik te članovi odbora: Dubravko Šimenc, Martina Zubčić, Tamara Boroš (Hrvatski klub olimpijaca); Ana-Marija Čelan, Natko Zrnčić-Dim i Ištvan Varga (Komisija sportaša HOO-a); Iva Perdec Augustić, Romana Caput Jogunica i Vinko Knežević (Hrvatski zbor sportskih novinara), Sanda Čorak, Branimir Bašić i Miho Glavić (Vijeće HOO-a) odlučili su da je tenisačica Ana Konjuh najuspješnija hrvatska sportašica mlađih dobnih kategorija.

Ana je također proglašena najvećom nadom u konkurenciji sportašica. najuspješniji mladi sportaš je atletičar Matija Gregurić, a najveća nada jedriličar Dominika Perkovića.

Nagrade za najuspješniju žensku ekipu dobile su članice mlađe juniorske kuglačke reprezentacije u sastavu: Klara Sedlar, Mirna Bosak, Milana Pavlic, Ana Jambrović, Valentina Pavlaković, Helena Bolić, dok je isti naslov u muškoj konkurenciji pripao članovima juniorske vaterpolske reprezentacije u sastavu: Ivan Marcelić, Luka Bukić, Marko Macan, Antun Goreta, Loren Fatović, Marino Čagalj, Andrija Bašić, Antonio Buha, Ante Visković, Ivan Živković, Ante Vukičević, Luka Lozina i Andro Gagulić.

U konkurenciji parova, štafete i posade u 2013. godini najuspješniji su bili članovi kajakaška štafeta u sastavu Luka Obadić, Jadran Zonjić i Ivan Tolić.

Proglašenju su prisustvovali i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, predsjednik HOO Zlatko Mateša. Program je vodila Mila Horvat.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic

Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Leave a Reply