Hrvatski dragovoljac podiže tužbu protiv Igora Štimca

Hrvatski dragovoljac podiže tužbu protiv Igora Štimca

Hrvatski dragovoljac oglasio se priopćenjem povodom izjava Igora Štimca u Hrvatskim medijima.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

REAGIRANJE NA VULGARAN ISPAD IGORA ŠTIMCA
O HRVATSKOM DRAGOVOLJCU

NK Hrvatski dragovoljac razočaran je postupkom izbornika naše nogometne reprezentacije Igora Štimca koji je nekolicini naših novinara u Beogradu, neprimjerenim i vulgarnim rječnikom govorio o našem klubu i predsjedniku Ivici Perkoviću koji je na čelu istoga.

Mi kao NK Hrvatski dragovoljac ne možemo prihvatiti ovakvo primitivno i uvredljivo razmišljanje osobe koja vrši jednu od najzahtjevnijih funkcija u hrvatskom nogometu i iznimno je žalosno da se ovo događa, pogotovo tijekom vikenda kada se obilježavaju dani fair playa pod pokroviteljstvom FIFA-e. Naime, u tjednu kada se u prvi plan stavlja tolerancija i korektno navijanje naš izbornik Štimac u medije izlazi s jednom ovakvom izjavom i svima šalje kontraproduktivan efekt. Smatramo kako bi se ovime trebali pozabaviti HNS, UEFA i FIFA.

Izbornik Štimac morao bi znati da mi nismo “taj” klub kako nas je nazvao u svome obraćanju u Beogradu, već NK Hrvatski dragovoljac, član MAXtv Prve lige, klub u kojem aktivno trenira više od 200 djece, a čiji članovi i osnivači su invalidi domovinskog rata i vlasnici mnogih spomenica i odlikovanja iz istoga. Svojom izjavom naš izbornik uvrijedio je sve njih te ćemo pokrenuti postupak zbog povrede časti i ugleda kluba, kao i predsjednika Ivice Perkovića kao osobe i invalida domovinskog rata koji je za svoj doprinos u borbi za neovisnost nagrađen s nekoliko ordena i mnogih drugih priznanja. Također, izbornik vjerojatno zaboravlja da osim što je uvrijedio predsjednika Hrvatskog dragovoljca, istovremeno je uvrijedio i člana skupštine HNS-a, kao i dopredsjednika ZNS-a.

Treba napomenuti kako su članovi naše Uprave pružili reprezentaciji podršku u Beogradu na utakmici protiv Srbije, putovali su i nabavili karte o svome trošku, a unatoč lošoj igri reprezentacije u zadnjih nekoliko utakmica niti ovaj put joj nisu okrenuli leđa, a neće niti u budućnosti. Predsjednik Ivica Perković nikada niti u jednom svom obraćanju javnosti nije tražio da se igrači Hrvatskog dragovoljca pozovu u reprezentaciju, samo je pozvao izbornike Igora Štimca i Niku Kovača, nakon što su Crni osvojili bod protiv Dinama, da posjete utakmicu Hrvatski dragovoljac – Rijeka i pogledaju kakve kvalitete nudi momčad iz Sigeta. Predsjednik je naveo da u Sigetu “stanuje” nekoliko zanimljivih imena, ali niti u jednom trenutku nije bilo govora da bi izbornik Štimac baš njih morao pozvati.

Zašto je Igor Štimac onda reagirao kako je reagirao? Odgovor očito leži još u njegovoj predsjedničkoj kampanji kada se borio za čelno mjesto u HNS-u. Tada se NK Hrvatski dragovoljac odlučio prikloniti Vlatku Markoviću, a nakon ovakvih izjava pokazuje se da nismo pogriješili. Čovjeku koji tako govori o bilo kojem klubu, a posebno o onom koji nastupa u prvoligaškom društvu, očito nije mjesto na nekoj zahtjevnoj funkciji, bilo da je to ona predsjednička ili ova izbornička koju trenutno obnaša.

Na kraju još jednom moramo napomenuti kako smo razočarani izjavama izbornika Štimca i nismo željeli vjerovati kako je on sve ovo izjavio. Nažalost, uspostavilo se da je to istina. Igoru Štimcu smo svo ovo vrijeme davali podršku, unatoč tome što je reprezentacija loše igrala. Sada se, nakon utakmice u Beogradu, ispostavilo da niti je Štimac dobar izbornik i trener, a nažalost, niti je dobra osoba kako su to mnogi mislili.

Pozivamo sve nadležne institucije da podrže NK Hrvatski dragovoljac jer ovakvi ispadi samo su korak prema natrag u borbi za bolje sutra u hrvatskom nogometu.
Odjel za odnose s javnošću
“NK Hrvatski dragovoljac”

Leave a Reply