Nova škola i vrtić u Vrbanima

Gradonačelnik Milan Bandić zajedno sa svojim suradnicima otvorio je najmoderniju školu i vrtić u naselju Vrbani III.

Oba objekta bila su prijeko potrebna Vrbanima jer naselje se širilo, ali do danas nije imalo svoj vrtić i školu.

Prvi na red za otvaranje došao je vrtić, gdje su dječica starijih skupina priredila prekrasan program uz pomoć svojih odgajateljica. Kombinirana dječja ustanova u kojoj će biti smještena djeca vrtićke i jaslićke dobi. Ukupni kapacitet vrtića je 300 djece u 12 odgojnih skupina.

-Bog nam je podario ljubav i dobrotu, a najveća sreća je dječja sreća. Zato sam danas izuzetno sretan što smo ovoj dječici podarili ovako krasan vrtić.- rekao je gradonačelnik Milan Bandić prilikom otvaranja vrtića.

Prvim školskim zvonom otvorila se nova sagrađena škola u Vrbanima koju će pohađati nešto više od četiristo djece, škola će raditi u dvije smjene i zaposlit će dodatnih petnaestak učitelja i profesora.

-Ovdje smo pustili u rad najmoderniji vrtić i školu, i kao što sam već rekao sretan sam ko malo dijete. A biti ću još sretniji kada ćemo sve škole u gradu Zagrebu primjereno urediti za potrebe učenika, jer grad jako puno ulaže u škole.- rekao je Milan Bandić prilikom otvaranja škole.

-Ovom školom riješili smo nekoliko problema, riješili smo problem nastave u tri smjene. Ostala nam je još jedna takva situacija, da nam dvije škole rade u jednoj na području Dugava, ali i to ćemo riješiti. Poruka svima onima koji danas kreću u prvi razred i onima koji već idu u školu, neka ima škola bude veselje.- rekao je Ivica Lovrić.

Tekst: Inga ĆUŽIĆ/ZNA/ic
Foto: Mario ĆUŽIĆ/ZNA/mc

Tagged with

Leave a Reply